Datum 18.1.2021

          První číslo nového newsletteru SST-Info

 

v dnešní obtížné době, kdy členské společnosti SST překonávají bezprecedentní problémy související s poklesem poptávky v důsledku restrukturalizace řady průmyslových odvětví a přetrvávající pandemie, se ukazuje jako potřebné posílit vzájemnou  informovanost mezi SST a jeho členskými firmami. Proto se vedení SST rozhodlo pro vydávání newsletteru pod názvem SST - info, který by měl do budoucna přinášet především aktuální zprávy ze života členských podniků, ale také informace ze státní správy ČR, Evropské komise, Evropské asociace průmyslu výrobních strojů CECIMO a dalších asociací ve světě. Vedle svazového časopisu Svět strojírenské techniky, který pro vás bude vycházet i nadále, bude cílem SST - info  zachytit důležité aktuality. Aby byl nový newsletter skutečným zrcadlem svazového života, potřebuje nezbytně zpětnou vazbu od členských subjektů SST. Ve Vašich firmách se toho určitě hodně  děje, co by mohlo zajímat i širší okruh čtenářů z ostatních členských podniků SST.

    Jedním z cílů tohoto informačního newsletteru bude zasadit naše vnitřní problémy do širších souvislostí. Koronavirová krize se totiž kromě svých jednoznačně devastačních dopadů stává také prubířským kamenem schopnosti jednotlivých průmyslových firem obstát v této mimořádné situaci, udržet své tržní pozice a připravit se na další etapu rozvoje našeho oboru.

    Pro první číslo SST-info jsme pro vás zpracovali výtah z podzimního statistického  toolboxu CECIMO, který již odráží vliv první vlny pandemie. Pro další čísla připravujeme informaci o dohodě EU s Velkou Británií  a o dohodě mezi EU a Čínou o pravidlech, která by měla usnadnit přístup evropských firem na čínský trh. Hodláme rovněž sledovat, jakým způsobem bude v České republice  využito finančních prostředků z  mimořádných covidových fondů Evropské unie a jejího schváleného rozpočtu, a to především prostřednictvím národních projektů v oblasti strojírenství. Předpokládáme, že SST – info bude vycházet pouze v elektronické podobě s periodicitou 1 – 2 měsíce. Rozesílám bude elektronickou cestou a současně bude zveřejněn na webových stránkách Svazu strojírenské technologie www.sst.cz v rubrice Média - SST-info.

    Bude nás těšit, pokud se nový projekt newsletteru u vás setká s příznivým ohlasem a dáte nám o tom vědět. Stejně pozitivní dopad však bude mít jakákoli kritická námitka, korekce naší koncepce nebo nápad, který by přispěl ke zlepšení obsahu tohoto informačního newsletteru, který má sloužit především vám, našim členským podnikům.

První číslo nového newsletteru SST-Info - KE STAŽENÍ ZDE

 

Zobrazit na homepage ne

sst

© 2015 SST

webdesign
COMPEA, s.r.o.