Datum 18.10.2020

Setkání se uskutečnilo dne 22. 10. 2020 od 9:00 do 11:00 hodin formou video-konference.  Telekonferenční platformu jsme zvolili z důvodu nepříznivé epidemiologické situace a následně vyplývajících zpřísněných bezpečnostních opatření vydaných Ministerstvem zdravotnictví ČR.

 

Nosným tématem setkání byla Robotika a Digitalizace pro strojírenskou výrobní techniku s prezentacemi předních specialistů RCTM a zástupců společností zaměřených na řešení robotizace a digitalizace ve výrobě.

 

Program :

 

9:00-9:15 O. Paclík (SST): stav oboru (roční zpráva oboru, výsledky 1.pol. + CECIMO)

 

9:15-9:30 J. Smolík (TPSVT): stav platformy TPSVT, nový projekt, hlavní výstupy, komentář k využití dotazníků (proč a jak), výzva ke spolupráci na dalších Projektových aktivitách

 

9:30-9:45 P. Kolář (IPA CIIRC): Výzkum výrobních strojů a technologií v oddělení IPA CIIRC. Představení CIIRC ČVUT a jeho oddělení IPA. Informace ke vzniku výzkumné  infrastruktury RICAIP. Představení výzkumných témat Testbedu CIIRC – inteligentní výrobní stroje a technologie.

 

9:45-10:00 J. Švéda (RCMT): Roboty v obrábění. Proč obrábět s roboty (výhody/nevýhody), možnosti řízení pohybu robota po spojité trajektorii, technologické zkušenosti z realizovaných experimentů

.

10:00-10:20 R. Novotný (SIDAT): Monitoring provozu obráběcích strojů v MES. Stručné představení MES SIDAS, ukázka připojení obráběcích strojů na MES, ukázka vyhodnocení dat o chodu stroje v systému SIDAS (aktuální data + historian), demonstrační řešení z Testbedu CIIRC ve spolupráci s RCMT.

 

10:20-10:40: R. Velebil (KUKA): Roboty integrované s obráběcím strojem. Příklady možností integrace robotů KUKA do pracovních cyklů obráběcího stroje. Příklad realizovaného projektu AVN pomocí robota (ukázky úvodních simulací a posuzování řešení, příprava řízení).

 

10:40-11:00: O. Janík (IFM): Condition monitoring CNC strojů. Využití analýzy vibrací při detekci poškození a opotřebení strojů ve výrobě. Diagnostika vřeten a kuličkových šroubů na CNC obráběcích strojích. Příklady řešení z praxe.

 

 

 

 

Zobrazit na homepage ne

sst

© 2015 SST

webdesign
COMPEA, s.r.o.